Nederlands is toch niet moeilijk?

Ze zeggen wel vaak dat Nederlands een moeilijke taal is, maar waarom zeggen ze dat?
 En voor wie is dit dan zo moeilijk?

De klanken

1 van de belangrijkste redenen zijn de klanken. Veel van de klanken die wij gebruiken komen niet voor in andere talen. Voorbeelden hiervan zijn bv. de ‘r’ want wij gebruiken een rollende, een subtiele en een lange ‘r’. Ook de harde ‘g’ is een valkuil voor anderstaligen. Ze gebruiken deze heel anders. Zo heb je ook nog ‘au’ ‘ui’ ‘eu’...

De woordvolgorde

De woordvolgorde is ook een heel groot probleem voor hen. Want in het nederlands is de volgorde zeer moeilijk en uitgebreid. In het Frans en in het Engels is dit veel gemakkelijker, zij hebben namelijk maar 1 regel met bijna geen uitzonderingen, maar daar doet het Nederlands niet aan mee. Zo blijkt ook uit een  Onderzoek van Adriaan D’haens dat men wel van een moedertaal met moeilijke volgordes makkelijker kan overschakelen naar een makkelijkere variant.

De werkwoorden en lidwoorden

Het vervoegen van werkwoorden, nog zo een groot probleem. Wannneer gebruik je ‘hebben’ of wanneer gebruik je ‘zijn’? En geef maar toe, zelfs wij nederlandstaligen hebben al problemen met ‘dt’, ‘t’ of ‘d’, stel je dan eens voor dat iemand die niet onze taal spreekt dit moet leren. Het laatste zijn de lidwoorden, zo weten ze niet wanneer een woord vrouwelijk of mannelijk is en wanneer men ‘de’ of ‘het’ moet gebruiken.

Zo zie je maar dat het Nederlands helemaal niet zo makkelijk is, het is zelfs 1 van de moeilijkste talen. Daarom moet iedereen die Nederlands probeert te leren goed ondersteunt worden en er elke dag mee bezig zijn.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Roodkapje

6 seconden door Daniëlle Bakhuis

Low impact man